Wichelroede

Wichelroede als energiewaarnemer –
Wichelroede als vraagbaak en communicatiemiddel.
Wichelroede als energiewaarnemer.
Er zijn diverse vormen Wichelroeden.
Wanneer men op een plek energiestoringen of juist sterk positieve energiestromen wil opsporen met de wichelroede, dan zal men zich eerst zelf moeten “afstellen” op datgene wat men zoekt. Bv: ik wil in deze ruimte waar ik mij nu in bevind de negatieve energiestroom vinden die het sterkst is. Nu gaat men met de wichelroede in de juiste stand en met de handen voor de borst, stap voor stap, in een rechte lijn vooruit! Kruisen de wichelroeden nu over elkaar heen of wijken zij uit naar Uw bovenarmen stop dan direct en zet de voeten naast elkaar. Laat Uw armen even naar beneden hangen en stap ondertussen naar links of rechts maar houdt met Uw hielen contact met de “onzichtbare” lijn. Loop nu ontspannen in een loodrechte lijn op de eerder ontdekte plek, ongeveer 10 stappen vooruit. Ga nu met Uw wichelroede in de juiste houding naar het punt staan en loop rustig in een rechte lijn vooruit. Slaat de wichelroede uit dan heeft U nu het kruispunt gevonden waar zich de sterkste negatieve energiestroom bevindt.

Wichelroede als vraagbaak en communicatiemiddel
Ook hier is het belangrijk om de wichelroede in de juiste stand te houden en zich alleen op de juiste vraag te concentreren. Het kruisen van de roeden is JA. Het uitslaan van de twee roeden is NEE. Men kan ook naar procenten (percentages) vragen.Stel eerst vast welke vorm van communicatie U wilt. Alleen JA / NEE, of alleen procentgewijs. Bij het vragen naar procenten is één van de twee wichelroeden de wijzer en de andere de procentenschaal van 0 t/m 100 %.Hoe dichter de wijzer bij de hand stopt des te meer geeft hij het aantal procenten aan. Bv: heb ik griep? De wichelroedenwijzer slaat uit tot mijn hand, dit is dus 100%, ja dus! Gaat de wijzer maar tot het midden van de andere wichelroede dan is het 50%, nog niet helemaal zeker. Blijft de wichelroede bij de punt van de andere steken dan is dit een duidelijk NEE.

De Wichelroede
Deze keer zal ik het hebben over de L-Roedes mede omdat ik al menige vraag hierover heb binnengekregen. De wichelroede wordt al eeuwen gebruikt om bijvoorbeeld water te zoeken in een bepaald gebied. Vroeger moesten er putten worden gegraven om de men te voorzien van helder en schoon water. Meestal werd dit gedaan door een wichelaar, die doormiddel van enkele staafjes exact de plaats kon bepaalden waar water op het land te vinden was. In die tijd gebruikte men takken die de vorm had van een grote Y. Op het moment dat men in de buurt kwam veranderde de voor uit gestoken tak van richting en wel naar de grond toe. Ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel. Tegenwoordig is dat met onze huidige apparatuur natuurlijk niet meer nodig en kunnen we nu gewoon het water uit de rivieren filteren en draaien daarna gewoon de kraan thuis open.Toch wordt de wichel nog steeds gebruikt en wel voor het opsporen van aardstralen. U kunt zelf ook eens een proef doen door zelf een wichelroede (L-Roede) te maken. Hieronder zal ik uitleggen hoe u dit kunt doen.

Ik heb me redelijk verdiept in deze materie en ik vind het een belangrijk hulpmiddel, samen met de pendel, voor het opzoeken van aardstralen.

Aardstralen

Deze keer wil ik het gaan hebben over aardstralen. Ik krijg heel veel mail met vragen over aardstralen. De meest gestelde vraag is die van, ” ik voel me zo ontzettend moe, kan dat liggen aan aardstralen”. Het antwoord hierop is vaak erg moeilijk en om er achter te komen wat de oorzaak is, heb je wel iemand nodig die met een wichelroede in je huis op zoek gaat naar deze straling. Een VEGA-test bij een natuurgenezer zou ook uitkomst kunnen bieden. Maar ja, waar vindt je die?. Landelijk gezien kan ik helaas geen adressen hiervan opgeven en zul je dus zelf moeten uitzoeken waar zo iemand woont. Maar wat zijn aardstralen dan en wat doen deze met je lichaam? Als je op een aardstraal woont en deze is van negatieve aard, zal je energie van je lichaam steeds meer gaan afnemen. Meestal voel je je dan steeds vermoeider, alle energie wordt uit je lichaam onttrokken en vloeit als ‘t ware de aarde in.

Niet alle aardstralen zijn negatief, er zijn er ook waarvan je juist energie krijgt, dan voel je je heerlijk in je lichaam en huis. We zullen het nu even hebben over die gemene aardstraling. Onze aarde heeft zoals je wel zult weten een kern. Deze kern straalt als het ware energie af, je zou het kunnen vergelijken met een vlam die warmte geeft. Deze energie kan verstoord raken door bijvoorbeeld wateraders of breuklijnen. Omdat wateraders altijd in beweging zijn, evenals de korst van de aarde, kan er daardoor negatieve straling ontstaan.

Deze negatieve straling is dan de pest voor je lijf en welzijn. Alle positieve energie wordt dan naar dit punt toe getrokken. Nu is het zo, dat het gelukkig maar één straal is, deze is te vergelijken met een straal water uit een brandweerspuit, dus een verhuizing is zeker niet nodig. Gelukkig maar, want je zult maar net een huis gekocht hebben! Stel, je hebt een aardstraal in je slaapkamer, als je precies weet waar deze straal zich bevindt in je kamer, dan is vaak verplaatsing van het bed al voldoende, zodat je dan niet in deze straal hoeft te slapen en dit is dan vaak de enige en juiste oplossing. Natuurlijk kun je niet altijd zomaar je bed verplaatsen, maar dan kun je ook proberen om een paar weken andersom te gaan liggen.

Vaak is dit al een hele verbetering.

Wat zijn de ziekte symptomen

Op de allereerste plaats zijn het vermoeidheidsverschijnselen zoals lusteloosheid, maar ook slapeloosheid, allergieën, bronchitis etc. Nu moet we wel oppassen dat we niet alles in het hokje aardstralen gaan plaatsen, want dit is beslist niet altijd de oorzaak van klachten.

Een oorzaak zou ook een radio, televisie en video kunnen zijn die men tegenwoordig vaak in de slaapkamer heeft staan. Deze apparatuur is ook vaak de boosdoener. Doordat de mens steeds meer elektronische apparatuur in huis heeft, lijkt het wel of de mens zelf geen energie meer kan produceren. Ik doel hier op het stelen van energie die deze apparaten afgeven. Als ik u een goede raad mag geven, als u iedere dag last heeft van vermoeidheidsverschijnselen, dan zou ik zeggen, gooi alles uit je slaapkamer en neem een wekker die je nog zelf moet opwinden, je zult dan zien dat je veel meer energie krijgt. Wat ook vaak aan mij gevraagd wordt is; ‘ik woon al heel lang in dit huis, maar sinds een jaar voel ik mij steeds zieker worden’.

Ik zeg dan altijd, ‘dat is heel goed mogelijk, immers de aarde is altijd in beweging en dus kan een waterader ook opeens een andere route nemen’. Kunnen we buiten de wichelroedeloper om ook ons huis zuiveren? Ja, tegenwoordig kun je bij een alternatief genezer of een New Age winkel zakjes kopen met Benzoliet. Deze zakjes kun je dan neerleggen op die plaats, waar de aardstraal je huis binnenkomt. Deze zakjes zijn alleen vreselijk duur en om heel eerlijk te zijn, worden deze zakjes tegenwoordig op een geheel andere manier samengesteld, dus ik weet niet of ze deze goede werking nog hebben, maar de tijd zal het uitwijzen. Je kunt het altijd proberen. Ik heb bovengenoemde wel allemaal beschreven, maar we moeten natuurlijk wel oppassen dat we de boel niet gaan overdrijven.
Er kunnen namelijk best andere oorzaken zijn. Heel vaak weten wij het eigenlijk zelf wel. Blokkades kunnen dezelfde verschijnselen opleveren. Meestal is er dan in de voorafgaande periode iets gebeurd, zoals een trauma, of iets waar we het van binnen niet mee eens zijn. In een dergelijke situatie is het menselijke lichaam net een spons en absorberen wij problemen die ons lichaam ook kunnen vermoeien. Ook kunnen vaak andere mensen de oorzaak zijn. Iemand die aan jou al zijn problemen verteld heeft, omdat jij zo goed kan luisteren, daardoor kun je ook al die verschijnselen krijgen. Dus laten we niet alles afschuiven op aardstralen, maar heb je wel het vermoeden, laat dit dan eens onderzoeken. Verder wil ik nog wel even zeggen, mocht je al enige tijd last hebben van vermoeidheidsverschijnselen, laat dan ook eens je bloed onderzoeken door je huisarts, dan ben je altijd meer zeker van jezelf.

Bertus Bakker
Capelle a/d IJssel
Reiki@reikischollevaar.nl

WICHELROEDELOPEN EN HOE DAT WERKT door Ton van der Leeden.

Hieronder ga ik mijn ervaringen met wichelroedelopen beschrijven en omdat ik een radiotechnische interesse in het paranormale heb, wil ik voor een nog groter begrip van wat hieronder volgt graag verwijzen naar mijn eveneens in ’t Archief opgeslagen artikel SCIENCE FICTION. In dat artikel bespreek ik onder andere de werking van de pijnappelklier, die niet alleen de melatonine maakt, de stof met een ompolend karakter die onze geest uit de stof verdrijft en ons zo’n 8 uur per etmaal in een geëxcarneerde  die opgebouwd is uit frequenties- geleidend zenuwweefsel.
Bij het wichelroedelopen maken we op een volgende manier van de pijnappelklier gebruik:
Deze pijnappelklier is een knooppunt voor ons bewustzijn, hij is het middelpunt van ons privé-mini-cosmos waarop de aura, die ons bewustzijn bevat, dus dit bewustzijn zit niet onze hersenen die slechts verwerken en bewerken, zich als geest inkoppelt in de stof, dus in ons hoofd en verder lichaam. Als we met de L-vormige wichelroeden lopen, lees ook “De Wichelroede” een artikel dat door Peter Marcus is geschreven en zich in ’t Archief bevindt, dan moeten we in ons brein een gedachte aan een onderwerp waar we wat meer over willen weten vasthouden in ons hoofd, eenpuntsgericht daarmee bezig zijn, daaraan denken. Op energiegebied bij het wichelroedelopen is er sprake van een soort wipwap als in een speeltuin. Het scharnierpunt daarvan is daarbij die pijnappelklier. Het brein, dus onze gedachte, bevindt zich op het ene uiteinde. De aurische trillingen die met het brein corresponderen, bevinden zich op het andere uiteinde.

Als ik WATERADER denk dan zal mijn aura WATERADER bevatten in de vorm van een aurisch trillings-kleur-gebied van bepaalde ijlere frequenties. Als ik dan met de wichelroeden loop waar zich een waterader op een ongezien trillingsenergiegebied bevindt dan gaan mijn roeden daarop reageren. Dit komt doordat de trilling ter plekke de trilling in mijn aura herkent, er komt dan een handshake op gang, een samensmelting en een energieoverdracht van het ene naar het andere, het gelijke voelt zich namelijk altijd aangetrokken tot het gelijke. Als ik b.v. ETHERISCHE LEYLIJN-ENERGIE of AARDSTRAAL denk dan zal de energie van de waterader van daarnet dit niet herkennen, geen overdracht met als gevolg geen beweging van mijn wichelroeden.

Het zijn de leylijnen waar ik mij als para-hobbyist graag mee bezig houd, dit zijn etherische energielijnen langs het aardoppervlak die vergeleken kunnen worden met de meridianen langs het menselijke lichaam. Daar waar zulke leylijnen elkaar vaak als spaken aan een wiel kruisen ontstaan zgn. leycentra, in feite zijn dit positieve aarde-chakra’s waar de kosmische energie zich spiraalvormig/trechtervormig vervoegt bij het stoffelijke lichaam van Moeder Aarde. Die leycentra zijn bij de meridianen vergelijkbaar met de acupunctuur en acupressuur punten en ze bevinden zich dus in het etherische aurische gebied van onze planeet, een aurisch gebied dat het dichtste bij onze stoffelijke werkelijkheid ligt. Op ijler trillingsenergiegebied is dit echter net zo reëel als de radio- en tv-golven.
Toch heb ik zoals hieronder gaat volgen mijn subjectieve oplossing van het hoe en waarom van het bewegen van de wichelroeden kunnen vinden bij een ervaring met water.

In het kort nog even:

Men houdt de twee L-vormige wichelroeden met de korte einden losjes vast, ellebogen in de zijde, met de lange einden recht vooruitgestoken en de uiteinden iets naar beneden. Men gaat lopen met die ene gedachte in het hoofd waarop men zich rustig concentreert. Men kruist de plek waar “het gelijke het gelijke ziet”.
De wichelroeden kruisen naar binnen en “men heeft het gevonden”.
Let op : veranker in jezelf dat het wel kan want veranker je twijfel, dan is dat juist een blokkerende situatie aan dat andere wipwap-uiteinde dat dus je eigen aura is.
Mijn subjectieve waarheid van hoe het werkt.

Bij het volgende onderzoekje gaat het om de combinatie wichelroede t.o.v. water waarbij vergelijking wordt gezocht met een zendontvangantenne t.o.v. water. Zoals bekend reageert de wichelroede op meer beïnvloedende signalen, trillingen of frequenties dus, dan alleen maar die van water. Antenneafstraling of het omgekeerde nl. ontvangst wordt ook beïnvloed door verschillende nattere of drogere grondsoorten:

Twee Kaapse viooltjes in mijn woonkamer waren altijd erg mooi geweest. Zij hadden al een keer gebloeid en daarna nog eens. Ik gaf ze ongeveer om de week water en blijkbaar was dat een goed ritme. Toen ze voor de tweede keer waren gaan bloeien, ging ik er wat extra op letten om ze op tijd water te geven en beter te verzorgen. Dat werkte juist verkeerd uit want ik zag dat ze allebei achteruit gingen en verlepten en waarschijnlijk verrottingsverschijnselen aan de wortels kregen. Mijn eerdere gedrag was duidelijk beter geweest en ik probeerde daar weer toe over te gaan in de
hoop ze te redden. Ik had uit het boek “Wichelroedelopen” van E.R.A. van Heerde en G.J.F. van Tuil begrepen hoe je met de L-vormige wichelroeden door de voor de borst kruisende beweging kunt vaststellen of planten ziek zijn. Hoewel het ook zichtbaar was, merkte ik dit duidelijk met de wichelroeden op bij de slechtst uitziende plant, die in de aarde een overdosis water en helaas verrotting aan de wortels had zitten. Het is bekend hoe een aurisch krachtveld, dus een elektrisch veld, tussen de bij elkaar gebrachte handen ls luchtbuffertje gevoeld kan worden. Toen ik dit als proefje boven beide planten deed, ontdekte ik dat bij de blijkbaar ziekste plant niet alleen de wichelroeden naar binnen wilden kruisen, maar ook hoe dat zgn. Buffertje dikker en warmer aanvoelde.

Zo kwamen hierbij enige gedachten boven over vochtigheid enerzijds en antennes en condensatoren in de radio-techniek anderzijds.
1 ) de zieke plant heeft met een te vochtige aarde en verrotting te maken.
2 ) het zgn. aurische buffertje is een elektrisch veld zoals bij condensatoren het geval is, een zgn. capacitieve werking.een condensator is als het ware een accuutje waarbij de energie het liefste van de ene pool naar de andere pool als vonk zou overslaan.
3 ) bij antennes hebben we te maken met bepaalde lengtes om bepaalde golflengtes te zenden of ontvangen, die omgekeerd evenredig zijn met bepaalde frequenties, korte antennes: hoge frequenties, lange antennes: lage frequenties. veel geboomte e.d. kan bij regenachtig weer door een dan sterkere capacitieve, dus condensator-achtige werking tussen antenne en aardoppervlak ervoor zorgen dat de specifieke resonantie frequentie voor een specifieke antennedraadlengte nadelig beïnvloed wordt. energie lekt dan weg naar aarde.

Bij een erg vochtige weersgesteldheid zal een verhoogde capacitieve werking tussen antenne en grond ervoor zorgen dat er weglekkend energieverlies ontstaat in het uit te stralen of te ontvangen vermogen van een zend-  ontvangantenne. Dit vermogensverlies is natuurlijk ook in een vorm van warmteverlies uit te drukken: ik voelde meer warmte en meer buffering, d.w.z. capacitieve werking tussen mijn bij elkaar gebrachte handen ontstaan boven de ziekste plant. Er is dus een parallel tussen dit extra bufferingsverschijnsel plus extra warmteverschijnsel bij mijn handen en de door condensatorwerking ontstane capacitieve vermogensverliezen, dus warmteverliezen van de zend-ontvangantenne in de situatie van regenachtig weer. Je zou kunnen zeggen dat het Kaapse viooltje een magnetische behandeling kreeg, tenminste zo wordt dat genoemd, het kreeg echter een elektrische behandeling, een toestroming van ijler stoffelijke energie, conclusie: eigenlijk zou een magnetiseur juist elektriseur genoemd moeten worden, maar het ingeburgerde woord magnetiseur moet maar blijven.

Er is echter eveneens de parallel met de twee naar voren gestoken L-vormige wichelroeden die kennelijk i.v.m. de aanwezigheid van veel vocht  zich gaan gedragen als antenne en aardoppervlak (ook 2) in die situatie   van een erg vochtige atmosfeer. Net zoals de antenne zich bevindt boven de natte aarde bevinden de wichelroeden zich boven de te natte aarde van de zieke plant. Als er een elektrisch veld is dan wil spanning tussen de twee platen (de handen) van een condensator het liefste tot een vonkoverslag van de ene naar de andere plaat komen. In vergelijking hieraan dus het liefste van de ene naar de andere recht vooruit gestoken L-vormige koperen wichelroede. Dat gaat niet zo gemakkelijk en snel maar een omgekeerde tendens in de vorm van het elkaar aantrekken van die twee wichelroeden, dat zodoende die vonkende overslag van elektronen wil bevorderen, is principieel hetzelfde. Kort voordat de wichelroeden naar binnen draaien voelen mensen daarom vaak een energiestuwing in de handen, elektrische prikkelingetjes.

Dus bij zieke planten merken we op:

1 ) de twee naar voren uitgestoken koperen L-vormige wichelroeden kruisen voor de borst en zelfs kunnen incidenteel elektrische spanninkjes gevoeld worden.
2 ) de aura tussen de twee handen voelt dikker en warmer aan.

Vervolgens is het mogelijk deze gedachtegang door te trekken naar het bekwamere wichelroedelopen van iemand met sterker dan gemiddeld optredende paranormale eigenschappen. Zoals ik in mijn in ’t Archief geschreven artikel SCIENCE FICTION probeer duidelijk te maken, heeft bij betere gezondheid en grotere kunde in het paranormale presteren die bewuste persoon een “dikkere, warmere aura”, Kortom zal hij meer horizontale afstraling hebben, daarover wordt dus geschreven in SCIENCE FICTION. Zo iemand zal veel gemakkelijker zijn energie kunnen laten weglekken naar zo ’n ziek Kaaps viooltje. Het is logisch dat bij die persoon de wichelroeden in een bepaalde situatie sneller voor de borst kruisen, hij kan ook sneller met kleinere wichelroeden werken, lees hierboven over frequenties en lengtes, zijn energieveld herbergt nml. van nature al meer hoge frequenties. Hoe paranormaler men is hoe korter dus de wichelroeden kunnen zijn. De waarlijk sterk begaafde persoon zal aan het registreren met zijn eigen energieveld, zijn eigen aura dus, voldoende hebben. Als de wichelroeden op een bepaalde plek op aarde voor de borst kruisen, bevestigt men in feite de magnetische geaardheid van die plek en voegt men zelfs nog energie toe aan die plek. Dus ley-energie heeft een positieve geaardheid terwijl aardstralen juist een negatieve geaardheid hebben, water is niet per se negatief, ons lichaam bestaat er voor een groot deel uit. Duidelijk zal zijn, dat men beter op een leycentrum vertoeft dan op een aardstraal, leer wichelroedelopen bij oude kerken!

Een wichelroedeloper doet dus in wezen een aanslag op zijn eigen energieveld en daarom kan het hoewel het groeibevorderend werkt toch afmattend zijn.
Wel serieus, maar speels en niet te langdurig ermee werken zijn om die reden trefwoorden voor de beginneling. Als men zich de tijd gunt om zich te concentreren, waarbij men sterker in het eigen middelpunt verankert, dat is dus de pijnappelklier, dan zal de eigen aura krachtiger uitstralen en dan is het vermogen om een kundig wichelroedeloper te zijn of zelfs op iets langere termijn alsnog te worden voor ieder mens aanwezig. In groepsverband kan men door opslingering t.o.v. elkaar dit vermogen sneller ontwikkelen en krachtiger maken. Een elektromagnetische golf bestaat uit een elektrische component die zich als golf voortbeweegt en een magnetische component, haaks op de elektrische component, die zich daarmee  synchroon als golf voortbeweegt. Uit het bovenstaande is de conclusie dat men de meting doet aan de hand van de elektrische component van de ijlere elektromagnetische golf. Zo is het zelfs mogelijk om oude, reeds lang afgebroken gebouwen, die op energiegebied ter plekke nog aanwezig zijn, op te sporen met de wichelroeden.

Men kan zich afvragen hoe het werkt met houten wichelroeden: eender, want ook die bestaan uit metalen en mineralen, net als onze aarde die eveneens een magnetosfeer of aura heeft, metaal werkt echter prettig. De eigen aura wordt door zulke wichelroeden, antennes als het ware, versterkt en door ze te hanteren is men ontvankelijker.

Door er regelmatig mee te werken wordt men in het algemeen ontvankelijker en het mooie is: iedereen kan het leren.