Pendelen

Pendelen

Pendelen is een oude manier om antwoorden te krijgen op je vragen. Hoe het werkt is niet duidelijk, maar de antwoorden die de pendel je geeft, komen waarschijnlijk uit je onderbewuste.

WAT MOET JE DOEN?

Je hebt een pendel nodig, die aan een koord of ketting hangt.

KOPEN:            Bij New Age winkels zijn ze te koop in allerlei soorten en maten.
                        Kies een pendel die je aanspreekt.
ZELF MAKEN: Een pendel kun je eventueel ook eenvoudig zelf maken met een gladde ring,                                           die je zelf aan en dun koord (bijvoorbeeld een koord van                                                                       naaigaren) bevestigt.

Om te kunnen pendelen moet je rustig en ontspannen zijn. Het heeft geen zin om vragen te stellen waarop je eigenlijk geen eerlijk antwoord wilt hebben.
Bijvoorbeeld omdat je bang bent voor de uitkomst of omdat je een bepaald antwoord op je vraag wilt hebben. ‘Dwing’ je pendel niet met je gedachten.
Je wilt immers een eerlijk en echt antwoord krijgen.
Test, voordat je serieus aan de slag gaat, of de bewegingen voor jou dezelfde betekenissen hebben als onderaan staat. De manier waarop een pendel uitslaat, hoeft namelijk niet voor iedereen hetzelfde te betekenen.

Om erachter te komen kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

Neem een foto van een kat en houd je pendel erboven.

Vraag dan:” Is dit een kat?”

De beweging die de pendel maakt, is dan ‘ja’.
Je tweede vraag, met nog steeds de foto van een kat, zou dan kunnen zijn:”Is dit een huis?” Natuurlijk moet de pendel een andere beweging gaan maken; deze beweging betekent dan ‘nee’.
De vragen die je aan de pendel stelt moeten altijd met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden zijn!!
Ga aan tafel zitten.
Neem de pendel in de hand waar je mee schrijft.
Hou het koord tussen duim en wijsvinger vast.
Je elleboog rust op tafel.
Let op dat je pols niet gebogen is; je arm en pols moeten een lijn vormen.
Probeer zo ontspannen mogelijk te zitten.
De pendel moet ongeveer 3 tot 5 cm boven de tafel zweven.
Zorg dat de pendel stil hangt.
Concentreer je en stel in gedachten een duidelijke, eenvoudige vraag, die alleen met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kan worden.
Probeer vervolgens nergens anders aan te denken dan aan je vraag.
Het kan even duren, maar op een gegeven moment gaat de pendel bewegen.

Dit kan op de volgende manieren:

1. van boven naar beneden
2. van links naar rechts
3. in een cirkel die linksom draait (tegen de klok in)
4. in een cirkel die rechtsom draait (met de klok mee)
5. van linksboven naar rechtsonder
6. van rechtsboven naar linksonder

DIT BETEKENEN DE BEWEGINGEN:

1; ja (knikbeweging).
2; nee (schudbeweging).
3; de aandachtsbeweging: je vraag is niet te beantwoorden.
4; het vraagteken: je hebt je vraag niet duidelijk geformuleerd, of je vraag is niet met een eenvoudig ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden.
5; het is beter om even te stoppen met pendelen en het later nog eens te proberen.
6; de pendel wil geen antwoord geven op je vraag.
Een pendelaar werkt met een pendel, een puntig gewichtje dat aan een koordje hangt. Door onbewuste spierreacties die naar de hand worden geleid begint de pendel te bewegen. Een pendelaar kent zijn pendel en weet daarom welke waarde hij moet hechten aan deze beweging, b.v. ‘Ja’ of ‘Nee’.
De pendel wordt gebruikt om ziektes op te sporen, wateraders te ontdekken, vragen te beantwoorden enz. Hoewel de meeste pendelaars enkel ‘binnen’ pendelen, dus b.v. in een huiskamer aan tafel zijn er tegenwoordig ook steeds vaker mensen die op bijzondere plekken buiten gaan pendelen zoals b.v. in graancirkels. Veel pendelaars beoefenen niet alleen de pendelkunst maar gebruiken de pendel naast hun andere werkzaamheden, als paragnost, genezer enz., de pendel is dan een soort hulpmiddel.
Middels pendelkaarten worden er vaak verbanden gelegd tussen enerzijds pendelen en anderzijds aardstralen, aura’s, Bachbloesem-remedies, Chakra’s, edelstenen, geuren en kruiden.
Men gebruikt de pendel vaak voor inrichtdoeleinden zoals b.v. bij gezondheidsproblemen, voedseladviezen, beroepskeuzebepaling, relationele vragen enz.

Zelf een pendel maken:

U kunt zelf makkelijk zelf een pendel maken door een sleutel, een ring of een ander voorwerp te hangen aan een draad of haar.

Een pendel kopen:

Er zijn verschillende pendels in de handel.
Meestal een spits of puntig klompje van goud, zilver, ijzer, koper, edelsteen of glas Het gewicht van een dergelijke pendel varieert van 10 tot 25 gram. Aan de pendel is een kettinkje of koord bevestigd.

Waar u op moet letten:

Het maakt niet uit of u een pendel koopt of zelf maakt, de werking is hetzelfde. Let wel op het formaat van het koord. Het koord dat tussen uw duim en wijsvinger moet worden vastgehouden mag niet langer zijn dan de onderarm. Het is beter om een iets korter koord nemen zodat de pendel vrij kan uitzwaaien wanneer u deze gebruikt vanuit een zit stand door de elleboog op tafel te laten rusten.

Is een pendel een betrouwbaar instrument?

Een pendel zet onbewuste zenuwimpulsen om in beweging. Vaak zeggen mensen dat het zeker is dat hun pendel de waarheid ‘spreekt’ en dat de pendel uit zichzelf beweegt. Dat is dus een veelvoorkomend misverstand. Het eigenbewustzijn dient te worden uitgeschakeld en dat blijkt in de praktijk toch ook heel moeilijk en misschien ook niet ten alle tijden te lukken. Of de pendel goed werkt is dus geheel afhankelijk van degene die het instrument bedient.
Er zijn diverse testsituaties geweest waaraan pendelaars hebben meegewerkt waaruit de betrouwbaarheid van de pendel niet zo goed naar voren is gekomen. De conclusie is dus eigenlijk dat er goede en minder goede pendelaars zijn, maar dat de pendel wel degelijk kan werken.